Kredinor – ett ledande inkassobolag

Kredinor är ett norskt inkassobolag som nu etablerar sin verksamhet för att bli ett ledande inkassobolag i Norden. Vår ambition är att bidra till goda betalningsvanor och säkerställa goda ekonomiska förutsättningar i näringslivet. (Stockholm, Dec 29, 2017)

Förutom inkasso erbjuder Kredinor SA lösningar över hela värdekedjan från fakturering, reskontroadministrasjon och påminnelser, till långsiktiga övervakningar och portföljinköp. Våra kunder är både stora koncerner, offentliga företag och små och medelstora företag i Norge.

Inkasso i Sverige

Kärnverksamheten i Kredinor AB blir inkasso. Kredinor kommer initialt erbjuda lösningar för inkasso till sina norska kunder som har verksamhet i Sverige. Vi kommer dessutom att rekrytera nya kunder i Sverige, särskilt inom bank och finans. De nya kunderna kommer att erbjudas lokala lösningar eller lösningar över nationsgränserna. På sikt kommer Kredinor att vara ledande inom inkasso i Norden.

Mer än 113 års erfarenhet av inkasso

Kredinor grundades i Oslo 1905 och har circa 540 anställda fördelat på huvudkontoret i Oslo och nio filialer i hele Norge. Dessutom har vi Kredinor A/S i Ballerup, utanför Köpenhamn med cirka 40 anställda och Kredinor AB med 25 anställda i Stockholm. Kredinor SA (moderbolag) är ett kooperativt företag med 2172 ägare och medlemmar. Företagets verkställande direktör är Tor Berntsen. Vinsten från verksamheten används för att investera i etablering av det nordiska företaget, medlemsförmåner som juridisk hjälp, utbildning inom inkasso och utveckling av nya produkter och tjänster.

Läs mer om vår historia här (på vår norska hemsida).

Fakta – om Kredinor

Kredinor är Norges största inkassobolag, mätt i antal uppdrag, med en omsättning på cirka 700 miljoner kronor i 2017. I Norge mottar Kredinor 2,1 miljoner uppdrag för bearbetning 2017, vilket motsvarar en marknadsandel på 25%. Dessutom administreras cirka 8,0 miljoner fakturor till kunder som lämnar hela värdekedjan från faktura till betalning till Kredinor. När det gäller portföljinköp hanterar Kredinor utestående fordringar på cirka 3 miljarder kronor. Företaget är specialiserat på inkasso och betalningsuppföljning inom olika branscher som energi, bank och finans, handel och service, telekom, parkering – och offentlig sektor.

Kredinor lovar sina kunder att vara bäst genom att erbjuda professionell och bra uppföljning som ger snabbare betalning, god tillgänglighet och moderna tekniska lösningar inom kundservice, självbetjäning och betalning. Sammanfattningsvis kommer våra duktiga och engagerade personal att se till att vi levererar dessa kundlöften genom att vara närvarande för våra kunders kunder varje dag under hela året.

Her kan du se vårt norska moderbolags historia.

Vi avvecklar inom kort tid.

Fyll i informationen i fälten nedan och vi kommer att kontakta dig inom kort tid. Hur hanterar Kredinor AB dina personuppgifter?

Kontaktinfo

Telefon   08 156200

Öppettider via telefon

Måndag - Fredag
kl. 09.00 - 12.00
Lördag - Söndag stängt

Epost   inkasso@kredinor.se